Som, volem, crear, debat

Per tal de capgirar l’actual situació, per defensar els nostres somnis d’un món rural lliure i basant-nos en l’ancestral assentament natural de les tribus i la seva cultura agro-silvo-pastoril…

Volem

· Crear nuclis d’afinitat i autosuficiència repartits pel territori.
· Continuar fomentant els intercanvis, els regals i el consum responsable d’una economia alternativa sustentable dins del moviment.
· Crear tallers i pràctiques per canalitzar als neorurals a veritables experiències harmòniques amb la cultura ancestral de les nostres terres i alhora revaloritzar el món rural entre qui l’ha abandonat.
· Crear espais lúdics on poder-nos conèixer, tractar temes d’interès comú i de pas intercanviar productes.
· Recuperar les nostres festes així com l’autèntic esperit d’aquestes.
· Fer circular i compartir informacions (coneixements, plantes i races autòctones, animals a vendre o intercanviar, maquinària a compartir, fires…).
· Continuar defensant les vies de transhumància com a veritables eixos/corredors verds amb les seves regularitzacions (a peu, cavalls, BTT, 4×4, motos, etc.).
· Retrobar el poder sobre les nostres vides, sobre la tecnologia, sobre el llenguatge, etc. en contra d’aquests falsos intel·lectuals al servei del sistema que ens compliquen el llenguatge deixant d’ésser una eina de comunicació per esdevenir «Camp especialitzat de la floritura».
· No volem basar la nostra comunicació a través de les noves tecnologies. Creiem en la paraula i la necessitat de parlar i veure’ns per a tenir relacions reals i no virtuals.
· Prendre el poder del llenguatge per donar a les coses i qüestions el seu veritable significat, simplificant per poder individualitzar bé l’enemic.
Dins d’aquesta societat de l’home blanc i davant de l’aïllament que el sistema promou un dels nostres objectius és fomentar la coneixença i la comunicació entre companys que han arribat a llocs semblants per camins de partida diferents. L’important no és l’objectiu sinó la manera com es camina.

Per continuar existint necessitem conèixer altres companys i defensar-nos de les agressions del sistema. Tanmateix considerem necessari treballar i desenvolupar diversos punts.
· Establir una coordinació entre els diferents nuclis.
· Crear centres d’abastiment on poder abastir a «urbanites» que donin suport al nostre procés i així poder sobreviure davant la necessitat de diners imposada pel sistema (lloguers, impostos, maquinària, reparació de masies…).
· Apuntar el nombre d’hectàrees que gestionem entre tota la xarxa per declarar-nos independents d’aquesta societat.
· Els típics acords amb els quals fins ara hem funcionat: intercanvis entre nuclis, mercats d’intercanvis, préstecs de maquinària, camps i conreus fets comunalment, circulació d’informació i de possibilitats de compartir (venda o intercanvi de bestiar, llavors, planter, maquinària, eines, productes, etc.).
· Debat sobre les relacions amb partits polítics, espais o organitzacions properes, botigues urbanes «ecològiques», botigues virtuals…